veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Via iDEAL, hiermee kun je veilig betalen via je eigen bank.

kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Jazeker, je bent welkom in mijn atelier in Den Bosch. Wel alleen op afspraak.
Ingelijste prints groter dan 30 x 40 cm kunnen alleen afgehaald worden – dit is vermeld bij het product in de shop.

Wat zijn de verzendkosten?

Brievenbuspakje NL met track & trace € 4,95

Pakketje NL met track & trace € 7,95

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Ik probeer je bestelling zo snel mogelijk te versturen, doorgaans is dat de volgende werkdag. Tip: bestel tijdig in periodes dat vervoersbedrijven het druk hebben, zoals in december.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja dit kan. Als klant van de webshop van fototypo heb je het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.
Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Veel retourneren is niet duurzaam, vanwege de extra transporten die daarvoor moeten plaatsvinden. Daarom stimuleert fototypo ook hierin duurzaamheid: hoe minder retourneren, hoe beter voor het milieu. De kosten hiervan leggen we daarom ook bij de klant. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.
Indien je gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan fototypo geretourneerd worden.
Om gebruik te maken van dit recht kun je contact opnemen via info@fototypo.nl.
Fototypo zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan fototypo deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen.
Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Hoe houd ik mijn print mooi?

De zon kan de vijand zijn van alle soorten werken op papier. UV-licht breekt de kleurpigmenten op den duur af. Hou dit in gedachten als je je print ergens ophangt. Vermijd direct zonlicht; je kunt bijv. ook een lijst met UW-werend glas gebruiken.